Bli månadsgivare

Hjälp oss att fylla alla de kunskapsluckor som finns kring hur kosten kan påverka hälsan. Som månadsgivare ger du oss bäst förutsättningar att stärka forskningen genom ett långsiktigt arbete.

 

Stöd kostforskningen nu

 


 

Prenumerera på  Kostfondens nyhetsbrev

Kontakta oss

Kostfonden
Epost: info@kostfonden.se
Telefon: 070-750 22 16
Adress: Kostfonden
℅ Sjödin
Strandvägen 10
269 39 Båstad

 

Diabetesfonden stödjer typ 1-diabetesstudie

19 december, 2017

Nu har vi nåtts av goda nyheter igen: studien av kost vid typ 1-diabetes har fått ett anslag om 315 000 kronor från Diabetesfonden. 

Förra hösten beslöt Kostfonden att stödja en studie av hur kosten kan användas för att sänka och stabilisera blodsockret vid typ 1-diabetes med 600 000 kronor. Forskarna bakom studien, som kommer att genomföras vid Karolinska sjukhuset, har sedan dess sökt pengar från en uppsjö finansiärer. Tidigare i höstas fick vi veta att Skandia går in i projektet med 2,83 miljoner och att Stockholms läns landsting satsar 600 000 kronor.

Projektet gick också vidare till omgång 2 i Vetenskapsrådets utlysning av medel till klinisk forskning. Dessvärre fick forskarna avslag därifrån. Däremot har Diabetesfonden nu beslutat att ge ett anslag om 315 000 kronor.

Vi på Kostfonden tycker det är fantastiskt att så många olika finansiärer gått in i projektet. Det är hård konkurrens om forskningsmedel och forskarna har gjort ett enormt jobb! De ska snart att lämna in en etikansökan. När den är godkänd kan de börja förbereda studien, som kommer att fylla en viktig kunskapslucka inom svensk vård.

Ett stort tack till alla er som stödjer Kostfonden. Utan er hade det här projektet aldrig kunnat sjösättas.

Vill du hjälpa oss att förebygga livsstilssjukdomarna, så att färre drabbas av fetma, typ 2-diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdom och demens? Bli månadsgivare, företagsvän eller swisha en gåva på 123 900 42 43. Du kan följa vårt arbete på Facebook, Instagram eller Twitter. Varmt tack!