Bli månadsgivare

Hjälp oss att fylla alla de kunskapsluckor som finns kring hur kosten kan påverka hälsan. Som månadsgivare ger du oss bäst förutsättningar att stärka forskningen genom ett långsiktigt arbete.

 

Stöd kostforskningen nu

 


 

Prenumerera på  Kostfondens nyhetsbrev

Kontakta oss

Kostfonden
Epost: info@kostfonden.se
Telefon: 070-750 22 16
Adress: Kostfonden
℅ Sjödin
Strandvägen 10
269 39 Båstad

 

Gör gott i jul: skänk en gåva till livräddande forskning

15 december, 2020

Ska vi släcka bränder eller försöka förebygga dem? Självklart förebygga, tänker de flesta. Vad gör att vi inte tänker likadant när det gäller livsstilssjukdomar? Ge en julgåva till Kostfonden. Vårt mål är att vända epidemin av bukfetma och typ 2-diabetes.

2020 har varit ett tufft år. Det nya coronaviruset har drabbat många äldre hårt. Redan tidigt under pandemin var det också tydligt att personer med bukfetma, högt blodtryck och typ 2-diabetes – det som läkare kallar för metabolt syndrom – oftare blir allvarligt sjuka av viruset. En av de större studierna på området visar att metabolt syndrom ökar risken att diagnostiseras med covid-19 hela sju gånger.

Dags att vända epidemin av typ 2-diabetes

Coronaviruset har satt strålkastarljuset på hur viktig vår grundhälsa är för att kunna motstå olika sjukdomar. Metabolt syndrom ökar inte bara risken för allvarliga infektioner, utan även hjärt-kärlsjukdom, cancer och demens.

Vi på Kostfonden tycker därför att det är dags att göra något. Med den kunskap vi har om hur farligt metabolt syndrom är, kan vi inte bara se på när bukfetma och typ 2-diabetes fortsätter att sprida sig i befolkningen. Vi måste vända trenden!

Det här är skälet till varför vi nu bidrar till att sjösätta Europas största studie någonsin av kost vid typ 2-diabetes. Syftet är att ta reda på vilken kost som effektivast motverkar sjukdomen och målet är högt satt: deltagarna ska få sin typ 2-diabetes att gå tillbaka. De ska få ett normalt blodsocker, utan hjälp av läkemedel.

Bidra till årets julinsamling

Kostfonden kommer att gå in i studien med 4 miljoner kronor. Hittills har vi samlat in cirka 2,2 miljoner av dessa. Bidra du också! Följ den här länken för att ge bort en julgåva med gåvobrev i julklapp. Du kan också swisha en slant på 123 900 42 43 eller bidra till vår julinsamling på Facebook:

Möjligheterna är många. Alla gåvor – stora som små – gör skillnad. Varmt tack!

Vill du hjälpa oss att förebygga livsstilssjukdomarna, så att färre drabbas av fetma, typ 2-diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdom och demens? Bli månadsgivare, företagsvän eller swisha en gåva på 123 900 42 43. Du kan följa vårt arbete på Facebook, Instagram eller Twitter. Varmt tack!