Bli månadsgivare

Hjälp oss att fylla alla de kunskapsluckor som finns kring hur kosten kan påverka hälsan. Som månadsgivare ger du oss bäst förutsättningar att stärka forskningen genom ett långsiktigt arbete.

 

Stöd kostforskningen nu

 


 

Prenumerera på  Kostfondens nyhetsbrev

Kontakta oss

Kostfonden
Epost: info@kostfonden.se
Telefon: 070-750 22 16
Adress: Kostfonden
℅ Sjödin
Strandvägen 10
269 39 Båstad

 

Fira den sockerfria dagen med oss 12 oktober

16 september, 2021

Visste du att den 12 oktober är den sockerfria dagen? Då uppmuntrar vi alla att vila från sötsaker. Dessutom firar vi med ett stort digitalt event, tillsammans med folkkära Babben Larsson och hälsoingenjören Ewa Meurk. Några av världens ledande sockermotståndare kommer att medverka. Som företagsvän eller månadsgivare till Kostfonden får du deltaga för halva priset.

Vi känner medvind! Sockrets betydelse för vår hälsa uppmärksammas alltmer, och nu har vi fått en nationell sockerfri dag: 12 oktober. Det är hälsoingenjören Ewa Meurk, som också är styrelseledamot i Kostfonden, som har dragit i trådarna för att få den registrerad. Tillsammans med folkkäre Babben Larsson anordnar hon nu ett stort event den dagen, med målet att vi alla ska vara sockerfria. Och – glada nyheter – överskottet från eventet doneras till Kostfonden. Ni som är företagsvänner eller månadsgivare till oss med minst 100 kr/mån får dessutom deltaga för halva priset (mer info nedan).

Lyssna till några av världens ledande sockermotståndare

Eventet är digitalt och några av världens ledande sockermotståndare kommer att prata. Bland talarna finns bland annat Robert Lustig, barnendokrinolog vid UCSF i San Francisco, som har gjort stordåd världen över för att uppmärksamma sockrets effekter på hälsan. Sedan medverkar hjärtläkaren Aseem Malhotra, som skapade rubriker i Storbritannien när han bidrog till att grunda organisationen Action on sugar.

Under eventet kommer även svenska hälsoprofiler att tala, bland annat en av Kostfondens grundare, Ann Fernholm. Hon kommer att fokusera på det som vissa forskare har börjat kalla för matens mörka materia och tycks vara viktig för vår kropp. Missa inte det! Du hittar hela programmet och anmäler dig via denna länk.

Som sagt: som företagsvän eller månadsgivare till Kostfonden med minst 100 kr/mån får du gå för halva priset. Använd koden MANADSGIVARE när du anmäler dig. Vill du bli företagsvän? Läs mer via denna länk. Vill du bli månadsgivare? Du kan lätt signera en autogiroblankett med BankID via denna länk. Stort tack!

Låt nu din kropp vila från socker den 12 oktober. Njut i stället av hälsobringande mat. Det gör gott!

Vill du hjälpa oss att förebygga livsstilssjukdomarna, så att färre drabbas av fetma, typ 2-diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdom och demens? Bli månadsgivare, företagsvän eller swisha en gåva på 123 900 42 43. Du kan följa vårt arbete på Facebook, Instagram eller Twitter. Varmt tack!