Bli månadsgivare

Hjälp oss att fylla alla de kunskapsluckor som finns kring hur kosten kan påverka hälsan. Som månadsgivare ger du oss bäst förutsättningar att stärka forskningen genom ett långsiktigt arbete.

 

Stöd kostforskningen nu

 


 

Prenumerera på  Kostfondens nyhetsbrev

Kontakta oss

Kostfonden
Epost: info@kostfonden.se
Telefon: 070-750 22 16
Adress: Kostfonden
℅ Sjödin
Strandvägen 10
269 39 Båstad

 

Kostfondens styrelse stärks med en driven entreprenör

8 maj, 2019

Kostfondens styrelse har fått en ny ledamot: Ewa Meurk som är företagsledare, entreprenör och utbildad civilingenjör. Hon brinner för att stärka kostforskningen och menar att fler företag borde stödja den, eftersom effektivare kostråd kan förebygga sjukdom och kostsamma sjukskrivningar.

Ewa Meurk har varit med och grundat fyra olika bolag, varav två har börsnoterats. Att bygga ett bolag kräver en enorm arbetsinsats och för Ewa Meurk har hälsosam kost har varit en förutsättning för att – under många år – orkat prestera på toppnivå:

– När jag själv lade om kosten och slutade med socker, blev jag mycket friskare. Jag blir inte alls lika trött längre när jag jobbar, vilket har varit viktigt för att kunna ta bra beslut och driva de företag jag har grundat, säger hon.

Bra mat för bättre prestation

Många elitidrottare är noga med sin mat, eftersom det påverkar deras prestationsförmåga. Ewa Meurk menar att personer som vill prestera på sin arbetsplats behöver vara lika noga. Genom företaget Elitista hjälper hon idag företag, ledningsgrupper och privatpersoner att lägga upp strategier för hur de ska bli friskare och effektivare.

– Många företag har fortfarande en läskapparat på kontoret och serverar godis och kakor på alla möten. Att säkerställa att medarbetarna håller sig friska är en av företagets viktigaste framgångsfaktorer, säger hon.

Vi på Kostfonden glada att Ewa Meurk vill börja arbeta med oss. Hennes erfarenheter av att bygga nya verksamheter från grunden, kontaktytor och brinnande engagemang för en stärkt folkhälsa kommer att vara till stor nytta. Välkommen till Kostfonden, Ewa!

Vill du hjälpa oss att förebygga livsstilssjukdomarna, så att färre drabbas av fetma, typ 2-diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdom och demens? Bli månadsgivare, företagsvän eller swisha en gåva på 123 900 42 43. Du kan följa vårt arbete på Facebook, Instagram eller Twitter. Varmt tack!