Bli månadsgivare

Hjälp oss att fylla alla de kunskapsluckor som finns kring hur kosten kan påverka hälsan. Som månadsgivare ger du oss bäst förutsättningar att stärka forskningen genom ett långsiktigt arbete.

 

Stöd kostforskningen nu

 


 

Prenumerera på Kostfondens nyhetsbrev

Följ Kostfondens senaste framsteg och nyheter i vårt nyhetsbrev.

* = obligatoriskt fält

Kontakta oss

Kostfonden
Epost: info@kostfonden.se
Telefon: 070-750 22 16
Adress: Kostfonden
℅ Sjödin
Strandvägen 10
269 39 Båstad

 

Stor födelsedagsdonation till Kostfonden

20 juni, 2018

Ett fyrfaldigt leve för paret Monica och Jonas Brandström, som i samband med sitt gemensamma 70-årsfirande uppmuntrade donationer till Kostfonden. Totalt kom det in närmare 30 000 kronor – ett viktigt bidrag till vår nuvarande satsning på kost vid typ 2-diabetes.

– Vi vill gärna stödja Kostfonden för ni gör ett fantastiskt arbete, sa läkaren och entreprenören Jonas Brandström när vi ringde upp honom för att tacka.

Paret Brandström driver sedan länge konferens- och friskvårdsanläggningen Öijared, några mil utanför Göteborg. Hållbarhet och hälsa har varit viktiga ledord i utvecklingen av området. För några år sedan förvärvade de även det gamla garveriet i närbelägna Floda, där de i höst öppnar ett kunskapscentrum kring hållbarhetsfrågor med ett speciellt fokus på mat, bland annat i samarbete med Lerums kommun.

– Vi kommer att lyfta hållbar och lokalt producerad mat. Vi jobbar till exempel med sötvattensbaserad fiskodling i slutna system och hur man kan förse staden med lokal mat, bland annat grönsaksodlingar uppe på taken, säger Jonas Brandström.

Sin gemensamma 70-årsdag firade paret Brandström med en stor konsert. De 150 gästerna uppmuntrades att donera pengar till Kostfonden.

Vi är otroligt tacksamma för sådana här initiativ. Varje bidrag är viktigt och kunskapen om att vi finns sprids samtidigt till en vidare krets. Tack!

Vill du hjälpa oss att förebygga livsstilssjukdomarna, så att färre drabbas av fetma, typ 2-diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdom och demens? Bli månadsgivare, företagsvän eller swisha en gåva på 123 900 42 43. Du kan följa vårt arbete på Facebook, Instagram eller Twitter. Varmt tack!