Bli månadsgivare

Hjälp oss att fylla alla de kunskapsluckor som finns kring hur kosten kan påverka hälsan. Som månadsgivare ger du oss bäst förutsättningar att stärka forskningen genom ett långsiktigt arbete.

 

Stöd kostforskningen nu

 


 

Prenumerera på  Kostfondens nyhetsbrev

Kontakta oss

Kostfonden
Epost: info@kostfonden.se
Telefon: 070-750 22 16
Adress: Kostfonden
℅ Sjödin
Strandvägen 10
269 39 Båstad

 

Ge en julgåva som gör skillnad för hälsan

9 december, 2019

Sedan Kostfonden grundades för fem år sedan har vi bidragit till att sjösätta flera banbrytande koststudier som fyller viktiga kunskapsluckor. Ge en julgåva till oss, så kan vi fortsätta att jobba för att fler ska leva friska.

Jultomten gillar mat, och det gör vi också. Det är inte bara gott, utan kraften i maten kan också bidra till att hålla oss friska. När medicinkonstens fader Hippokrates för mer än tvåtusen år sedan skrev »Låt maten vara din medicin och medicinen vara din mat« hade han rätt. Men sedan de första livräddande läkemedlen kom under början av 1900-talet har medicinsk forskning främst handlat om att utveckla nya effektiva piller.

Nu måste vi väcka liv i den slumrande nutritionsforskningen! De studier som vi har bidragit till att sjösätta sedan vi grundades för fem år sedan, tillhör de största koststudier som någonsin gjorts inom respektive område. Det gäller framförallt studierna av kost vid IBS och typ 1-diabetes.

En gåva för att få typ 2-diabetes att gå tillbaka

Nu satsar vi på att stödja forskare i fem olika länder att dra igång Europas största studie någonsin av kost vid typ 2-diabetes, där målet är att normalisera blodsockret och få sjukdomen att gå tillbaka. Inget av de läkemedel som personer med typ 2-diabetes får idag kan långsiktigt åstadkomma något sådant. Läkemedel dämpar symptom, men med matens kraft kan vi istället vända sjukdomens förlopp.

Så gör gott i jul! Hjälp oss att stödja de forskare som ska driva denna studie. Via denna länk kan du beställa en julgåva, med ett gåvobrev att ge bort.

Ett stort tack från oss! Tillsammans kan vi jobba mot en friskare värld.

Vill du hjälpa oss att förebygga livsstilssjukdomarna, så att färre drabbas av fetma, typ 2-diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdom och demens? Bli månadsgivare, företagsvän eller swisha en gåva på 123 900 42 43. Du kan följa vårt arbete på Facebook, Instagram eller Twitter. Varmt tack!