Bli månadsgivare

Hjälp oss att fylla alla de kunskapsluckor som finns kring hur kosten kan påverka hälsan. Som månadsgivare ger du oss bäst förutsättningar att stärka forskningen genom ett långsiktigt arbete.

 

Stöd kostforskningen nu

 


 

Prenumerera på Kostfondens nyhetsbrev

Följ Kostfondens senaste framsteg och nyheter i vårt nyhetsbrev.

* = obligatoriskt fält

Kontakta oss

Kostfonden
Epost: info@kostfonden.se
Telefon: 070-750 22 16
Adress: Kostfonden
℅ Sjödin
Strandvägen 10
269 39 Båstad

 

Ge en julgåva för en bättre hälsa

3 december, 2018

Kommer du ihåg årets julklapp 1997? Eller 2005? Eller 2009? Vi vet inte hur många som idag använder sina elektroniska husdjur, pokerset eller spikmattor, men vi har en mer meningsfull julklapp som du kan önska dig eller ge bort: en gåva till Kostfonden

Ser ni nissarna på bilden som släcker branden i adventsljusstaken? Trots alla ljus som brinner i advent är det förvånansvärt sällan som någon dör i en brand, eftersom vi har blivit väldigt duktiga på att förebygga bränder. Redan på förskolan lär sig många barn hur viktigt det är att släcka ljusen när man lämnar ett rum, det är lag på att alla ska ha ett fungerande brandlarm och många investerar frivilligt i en brandsläckare.

Vårt mål: att förebygga livsstilssjukdomar

Kostfondens mål är att vi ska börja jobba på ett liknande vis när det gäller livsstilssjukdomarna och förebygga problemen. Idag rycker vården ofta ut först när branden – exempelvis fetma, högt blodtryck eller typ 2-diabetes – är ett faktum. Åtgärden är en mängd piller som dämpar symptomen, men som sällan kommer åt själva grundorsaken till sjukdomen. Den som en gång har fått typ 2-diabetes kommer därför att ha sjukdomen för resten av sitt liv. En del sjukdomar, som cancer, går att bota men ofta till priset av en tung behandling med svåra biverkningar.

Varje gåva är ett steg närmare målet

Istället för att övervikt, högt blodtryck, fetma, typ 2-diabetes och cancer ska fortsätta att öka, behöver vi vända trenden och förebygga ohälsa. En viktig pusselbit är att ta reda på vilken mat som effektivast motverkar dessa sjukdomar. Hur kan vi exempelvis behandla typ 2-diabetes med kosten, så att drabbade börjar må bättre istället för att stegvis må allt sämre?

Hjälp oss att svara på den och liknande frågor! Önska dig eller ge bort en gåva till Kostfonden i julklapp. Du beställer ditt gåvobrev via den här länken: Julgåva. Varje bidrag är ett steg närmare målet: att allt fler ska leva friska utan en dosett full av piller.

Vill du hjälpa oss att förebygga livsstilssjukdomarna, så att färre drabbas av fetma, typ 2-diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdom och demens? Bli månadsgivare, företagsvän eller swisha en gåva på 123 900 42 43. Du kan följa vårt arbete på Facebook, Instagram eller Twitter. Varmt tack!