Bli månadsgivare

Hjälp oss att fylla alla de kunskapsluckor som finns kring hur kosten kan påverka hälsan. Som månadsgivare ger du oss bäst förutsättningar att stärka forskningen genom ett långsiktigt arbete.

 

Stöd kostforskningen nu

 


 

Prenumerera på Kostfondens nyhetsbrev

Följ Kostfondens senaste framsteg och nyheter i vårt nyhetsbrev.

* = obligatoriskt fält

Kontakta oss

Kostfonden
Epost: info@kostfonden.se
Telefon: 070-750 22 16
Adress: Kostfonden
℅ Sjödin
Strandvägen 10
269 39 Båstad

 

Följ Kostfondens Ironman
– i morgon börjar den stora utmaningen

9 maj, 2018

I morgon, 10 maj 2018, inleder Stefan Fennsjö den dubbla Ironman som han ska genomföra för att skapa uppmärksamhet kring Kostfonden. Ni som bor i Jönköpingsområdet: Heja på honom på vägen! Här är hans tuffa program. 

Det är helt galet, tänker vi på Kostfonden. De flesta blir knäckta av att genomföra en enda Ironman. Stefan Fennsjö kommer att genomföra två stycken inom loppet av tre dagar. Men han har ett starkt motiv. Så här sa han till oss när vi undrade varför han vill anta den här utmaningen:

– Jag har ett syskonbarnbarn med leukemi och vill att hon ska äta mat som ger henne de bästa förutsättningarna för att tillfriskna. Jag tänker även på alla med diabetes. Att det forskas på kost och olika sjukdomar är jätteviktigt, säger Stefan Fennsjö.

Startskottet går i morgon. Ni som bor i Jönköpingsområdet: ta er till Rosenlundsbadet och heja på Stefan. Han hoppar i vattnet klockan 10.00 och kommer sedan att simma 7,6 kilometer. Klockan 13:30 byter han till cykel vid Axamobadet och kör sedan till Järstorp/Björnebergsvägen. Det blir samma runda fram och tillbaka i 12 varv, då han har cyklat 14 mil.

Sedan blir det vila till klockan 9.00 på fredag morgon då Stefan hoppar upp på cykeln igen, för att köra ytterligare 22 mil tur och retur Axamo-Järstorp/Björnebergsvägen (det blir cirka 20 varv).

På lördag morgon 9.00 får alla ni som bor i Jönköping istället ta er till Munksjön. Då kommer Stefan springa totalt 8,4 mil (alltså ett dubbelt maraton!!!) runt sjön. Ta med en ordentligt pick-nick med massor med god mat, så kan ni äta, njuta av våren och heja på Stefan hela vägen över mållinjen!

Stefan hälsar att han får frågor kring hur han laddar inför ett sådant här tufft lopp. Han äter som vanligt, men lägger till typ chiapudding eller annan mat med bra fett i dagarna före. Innan varje moment dricker han sedan kaffe med fett i för att få i sig tillräckligt med energi. Sedan fyller han på med vatten och någon enstaka vätskeersättning. Äter gör han på kvällarna.

Alla ni som inte har turen att bo i Jönköping kan följa Stefans lopp via vår Facebook. Vi kommer ge en rapport över hur dagen har varit varje kväll.

Vill du, precis som Stefan, stödja oberoende kostforskning men utan att genomföra en dubbel Ironman? Det är superlätt. Ta upp din telefon och swisha valfritt belopp till oss på 123 900 42 43 och skriv ”Heja Stefan” i meddelandet.

Ett stort tack till Stefan för att han lyfter vår verksamhet!

Vill du hjälpa oss att förebygga livsstilssjukdomarna, så att färre drabbas av fetma, typ 2-diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdom och demens? Bli månadsgivare, företagsvän eller swisha en gåva på 123 900 42 43. Du kan följa vårt arbete på Facebook, Instagram eller Twitter. Varmt tack!